CIM 3144 m TAILLON


Primer cap de setmana de setembre de 2009 i ja tenim les primeres nevades pirinenques. Sortim divendres ruta Molins-Montreiau-Lorda-Lutz Sent-Gèdre i finalment Gavarnia amb l'intenció de fer la cresta del Vignemale, però una bona nevadeta ens fa reconsiderar l'ascensió i Ramón decideix portar-nos al Taillón. El temps ens regala un matí fred i amb nuvols però sense neu ni pluja.

Sortim de Gavernia i agafem la pista que ens porta molt a prop del Coll de Bujaruelo. De tant en tant, el cel s'obre i ens mostra les espectaculars vistes de la cara nord del Taillon i els Gabietous. La nevadeta va ser considerable, hi ha un bon tou de neu, però podem pujar sense problemes fins al refugi de Serradets.


El temps s'aguanta i enfilem cap a la Bretxa de Roland. Aqui decicim equipar-nos amb els grampons i fer el cim sense complicacions.


Uns vascos ens fan la foto de rigor i mitja volta. Potser en una propera edició completem la resta fins el coll de Gabieto, Gabieto Oriental, Les Tourettes i Coll de Bujaruelo o fins i tot iniciar-nos en escalada hivernal en la cara nord del Taillón.


Així doncs, tot un encert fer aquest cim i deixar el Vignemale per una propera ocasió amb millor meteo.


No hay comentarios:

Publicar un comentario