CURS ALPINISME i ENCORDAMENT

Tot veient que el curs d’alta muntanya es va quedar una mica curt per les nostres inquietuds, durant tots els caps de setmana de Març hem fet dos cursos més de muntanya, un d’alpinisme i un curs d’encordament i progressió en gel.

Cordes, grampons, arva, piolo, sonda, pala, arnes, HMS, Tibloc, TC Guide, cordinos, bagues, arnes, Ropeman, casc, polaines, friends, tascons, claus de gel, Dead-man… Quatre caps de setmana amunt i avall arrossegant tot de trastos i trepitgant neu, moolta neu i de refugi en refugi.

Iniciar-se a l’alpinisme no és facil, ni barat tampoc! Nussos els justos per sobreviure i per suposat, imposibles de fer amb guants. Reunions i ancoratges en tot tipus de terreny, ja sigui gel, roca, neu o mixte allà on la corda s’acaba. Autodetenció, progressió en simultani, encordament en curt, rapels en cornises de neu, polipastos simples, dobles i amb reenviaments desmultiplicadors, i un llarg etc… de parulotes similars que no fan mes que donar voltes pel cap.

Ara ens falta aplicar tota aquesta tecnología punta. De fet, l’alpinisme i l’escalada que tenim en ment es donen la mà i crec que empalmarem les dues disciplines ara que s’apropa el bon temps tot i que encara hi ha neu, però com diu el Robert, ja és neu de peixateria.
Total que despres d’un periple pels voltants dels refus d’Ulldeter, Lluis Estasen i Ventosa i Calvell el blanc element ens ha ofert una altra visió diferent a la del forfait.
Quatre caps de setmana remenant cordes i aprenent les tecniques bàsiques per desenvolupar-nos amb autonomia. Aquest cap de setmana, que serà ja el 5è consecutiu farem finalment una canal senzilleta fora de curs, al nostre ritme i criteri, per veure si efectivament assolim el bombardeig de coneixements que tenim.

Aixó sí, que bonic que és fer els cims nevats!

No hay comentarios:

Publicar un comentario